Tekst

Kæmpe succes for Bagsværd Skole til Gladsaxe Kommunes First Lego League 2014 arrangement. 5 pokaler med tilbage til skolen bl.a.1. plads i Teknologi og i Markedsføring samt Samarbejde kategorierne. Fantastisk arbejde af 6. klasserne og teamet.

Mette Levison den 24-11-2014
    Per Ungfelt den 24-11-2014
    Informationsbrev til forældrene på Bagsværd Skole

Vi er nu næsten 4 måneder inde i det nye skoleår og den nye skolereform.
    Sjældent er folkeskolen blevet så omtalt, som det sidste års tid. Og det fortsætter tilsyneladende. Desværre er det, der skrives og tales om i forbindelse med reformen ofte temmelig negativt. På det seneste har der for eksempel været skrevet om øget sygefravær blandt lærere i en række kommuner.

Efter min opfattelse tegnes der et alt for dystert billede af folkeskolen og implementeringen af reformen i en række medier.

Vel, der er begyndervanskeligheder, men man skal huske på, at reformen indebærer de største ændringer i skoledrift i Danmark i mindst 55 år. Alle organisationer eller virksomheder, der udsættes for den slags forandringer, har brug for tid til at ændre arbejdsgange og skifte kurs. Sådan er det også for folkeskolen.

Både lærere og pædagoger og skolens øvrige ansatte arbejder både målbevidst og energisk på at skabe den bedste skole i de nye rammer.
    Og naturligvis er der ind i mellem ærgrelse og frustration over, at tingene er svære. Og nogle gange er det vanskeligt, at få tiden til at slå til.

Helt konkret skal lærere og pædagoger arbejde tættere sammen end tidligere. Vi øver os stadig i at få placeret møder for begge grupper inden for den fastsatte arbejdstid, vel vidende, at der skal tages vare på børnene i samme tidsrum. Der er noget logistik, som vi ikke har fundet den endelige og smarte løsning på. Desuden skal lærerne vænne sig til at forberede sig på deres undervisning inden for den normale arbejdstid på skolen. Det kræver tilvænning.
    Da Gladsaxe kommune er en meget ambitiøs skolekommune, og heldigvis for det, skal såvel ledelse som lærere og pædagoger i løbet af dette skoleår gennemgå et omfattende uddannelsesforløb for bedst muligt at kunne sikre, at alle børn lærer mest muligt, sådan som det er reformens intention.

Det kræver ekstra energi, naturligvis gør det det.
    Ikke desto mindre er der ikke en stigning i sygefraværet på Bagsværd Skole. Der er lyst og vilje til at udføre opgaverne bedst muligt, og jeg håber, at I som forældre mærker det, når I afleverer og tager imod jeres børn.
    Alle ansatte og elever yder deres bedste.

Vi har flere udfordringer, som gradvis finder deres naturlige niveau. Især den understøttende undervisning (UU) og de løbende elevsamtaler, som begge er nyskabelser, har vi fokus på. Skolebestyrelsen skal på decembermødet vedtage principper for UU, og jeg tror, der vil gå et stykke tid endnu, inden vi har fundet den gode model for UU, måske skal vi ind i næste skoleår, da vi har brug for erfaringer fra dette skoleår for at finde en rigtig god model.
    Elevsamtalerne er kommet igang, understøttet af logbogen. Der er stadig nogle vanskeligheder med at få passet samtalerne ind i skolens dagligdag, men ligesom med UU, finder det sit leje. Logbogen bliver i øvrigt digital i løbet af kort tid.

Alt i alt mener jeg vi er godt i gang på Bagsværd Skole på trods af naturlige indkøringsvanskeligheder. Jeg er meget imponeret over medarbejdernes engagement og vilje til at yde deres bedste i de nye rammer.

Per Ungfelt
    Mette Levison den 24-11-2014
    Lars Hans Kristiansen den 21-11-2014
    Til info
    Her er et link til en pressemeddelse, som undervisningsministeriet har skrevet vedr. danske eleveres faglige udbytte, ift. brugen af it og digitalisering.
    Mvh.
    Lars

Malene Holck Lyngeraa den 02-07-2014
    Skolebussens tider skoleåret 2014/15:
    Husk skolebussen ikke kører i sommerferien.
    Jens Peter Bakkegaard Karsbøl den 28-04-2014
    Nye SFO og klubtakster pr. 1/8 2014

Taksterne ændres pr. 1/8 pga folkeskolereformen. Læs vedhæftede.
    Henning Nygaard Jensen den 31-03-2014
    Jens Peter Bakkegaard Karsbøl den 28-11-2013
    Takster og lukkedage i SFO 2014

Se vedhæftede information fra Gladsaxe Kommune om takster og lukkedage i SFO 2014.
Ingen aktuelle dokumenter
  • 26-11-2014